TKI-Kärjet 2018 – luonnontuotteet pääosassa Centrian kilpailuvideolla

Kärjet on vuosittainen kilpailu, missä palkitaan vaikuttavin TKI-hanke tai toiminta ammattikorkeakoulussa. Tavoitteena on saada näkyvyyttä ammattikorkeakoulujen TKI-toiminnalle. Kilpailun järjestäjänä toimii ammattikorkeakoulujen TKI-johtajien verkosto ja Arenen TKI-valiokunta.

Vuoden 2018 Kärjet-kilpailussa teemana on ”FUTURE LEARNING” ja osallistuminen tapahtuu ensimmäistä kertaa videomuodossa.

Centria-ammattikorkeakoulun kilpailuvideon aiheena ovat luonnontuotealan hankkeet. Lähtökohtana on arvokkaiden aineiden tunnistaminen ja talteenotto luonnontuotteista, kuten esimerkiksi marjoista, yrteistä, lehdistä sekä puupohjaisista sivuvirroista. Kehitystyön kautta autetaan yrityksiä tuottamaan korkeamman jalostusasteen tuotteita, joille on suuri kysyntä maailmalla.

- Hankkeissa kehitettyjä tuloksia, esimerkiksi mustikan antosyaanien erotus- ja määritysmenetelmiä, yritykset voivat hyödyntää kehittämällä niistä omia tuotteita. Yksi esimerkki tällaisista tuotteista voivat olla terveyttä ylläpitävät ravintolisät, kertoo kemian- ja biotalouden TKI-päällikkö Hanna-Kaisa Koponen.

Voittaja valitaan avoimella yleisöäänestyksellä. Kilpailuvideoihin voi tutustua verkko-osoitteessa: http://karjet2018.metropolia.fi/. Äänestys päättyy perjantaina 20.4.2018. Voittaja julkistetaan Porissa ammattikorkeakoulupäivien yhteydessä toukokuussa 2018.

 


Lisätietoja:
TKI-päällikkö Hanna-Kaisa Koponen p. 044 725 0270, hanna-kaisa.koponen@centria.fi


   
Seuraa meitä somessa: