TKI tarjoaa opiskelijoille mieluisan oppimisympäristön

i

Tietotekniikan ensimmäisen vuoden opiskelijat Patrik ”Pate” Peltokorpi ja Tuomas ”Tumppi” Mäkinen ovat viihtynyt tänä kesänä ammattikorkeakoulun tiloissa Talonpojankadulla. Heillä on ollut jopa oma toimisto, jonka ovessa lukee ”TKI-harjoittelijat”. ”Ei kyllä heti tullut ajatelleeksi, että tänne voisi tulla suorittamaan harjoittelua”, kertoo Tuomas.

Tuomas on kehittänyt Android-sovellusta RuuviTagille, jonka työnimi on RuuviScanneri. Sovelluksen avulla RuuviTagin käyttäjä voi seurata omasta älypuhelimisestaan muun muassa tilan lämpötilaa, ilmanpainetta ja kosteutta. Käyttäjä voi asettaa myös hälytyksiä, mikäli olosuhteet muuttuvat merkittävästi. Sovelluksesta voi olla hyötyä esimerkiksi mehiläistarhaajalle, joka haluaa seurata mehiläispesän lämpötilaa, eli mehiläisten hyvinvointia. Tuomas oli alusta lähtien kiinnostunut sovellusten suunnitellusta ja nautti siitä, että sai tarkemmin perehtyä Git-versionhallintaohjelmistoon, josta oli apua Android-sovelluksen kehittämisessä.

”Eihän tämä vaikea ole, vaan todella pikkutarkkaa. Silloin kun kirjoittaa koodia ja se ei toimi niin kuin haluaa, vika saattaa olla jossain rivien välissä,” selittää Tuomas.

 "Centrian opiskelijat ovat tehneet RuuviTagin päälle erilaisia harjoitustöitä. Tuomas Mäkisen työ Android-applikaation kanssa on tuonut hyvää lisäarvoa tuotteidemme käyttäjille, koska vastaavaa emme olleet vielä itse ehtineet tarjoamaan. Iso peukku.", kehuu Ruuvi Innovations Oy toimitusjohtaja Lauri Jämsä.

 Patrik puolestaan työsti kesän aikana kauppaportaali ”PilottiPoolia”, jossa myyjät voivat esitellä tuotteitaan ja ostajat esittää ostotoiveitaan. Idea lähti liikkeelle TKI-insinööriltä ja Patrik pääsi toteuttamaan sitä.  Suunnittelun alla on myös sivusto, joka toisi yhteen TKI-hankkeet ja opiskelijat. Sen tavoitteena olisi tehdä hankkeiden harjoittelu- tai osa-aikatyötarpeista entistä näkyvämpiä ja kannustaa opiskelijoita lähtemään mukaan TKI-toimintaan.

”En ollut ennen niin perehtynyt verkko-ohjelmointiin, enkä ollut ihan varma, haluanko painottaa opintojani automaatio- vai ohjelmistotekniikkaan. Minulla oli kyllä halu oppia lisää – tietoa ja vinkkejä löytyy niin helposti netistä ja eri foorumeista,” selittää Patrik.

 TKI-toiminta sai ihan uuden käsitteen: ”Mitä on TKI-toiminta? Huone täynnä porukkaa, joka tekee tosi siistejä juttuja!”, kiteyttää Tuomas. Harjoittelujakso oli molemmille nuorille miehille erittäin antoisa. Kumpikin syvensi osaamistaan käytännön kautta ja nautti siitä, että sai tehdä töitä ammattilaisten kanssa. Patrik ja Tuomas kehottavatkin muita opiskelijoita suorittamaan osan harjoittelustaan TKI:n parissa. He kehuvat kannustavaa ilmapiiriä, jonka avulla pääsee oppimaan ja kehittämään taitojaan uudella tavalla.

 

Lisätietoja
Projektisuunnittelija Jari Isohanni, p. 040 6690690, jari.isohanni@centria.fi

 

 


   
Seuraa meitä somessa: