Työajanseurantasovellus opiskelijatyönä

Centrian digitalisaatio-tiimin XNet-hankkeessa toteutettiin työajanseurantajärjestelmä yhteistyössä Suomen Punaisen Ristin (SPR) sekä Centrian tietotekniikan opiskelijoiden kanssa. Ajatus yksinkertaisesta työajanseurantajärjestelmästä lähti SPR:ltä, koska markkinoilla ei ollut heidän tarpeisiinsa soveltuvaa valmista, kustannustehokasta ratkaisua. XNet-hankkeessa tällainen kyettiin luomaan Centrian tietotekniikan kansainvälisten opiskelijoiden avulla.

Opiskelijat Tram Mai ja Maciej Bukowski toteuttivat järjestelmän viime syksyn aikana osana opintojaan XNet-hankkeen koordinaattorin ohjatessa työtä. Järjestelmä, joka helpottaa työajanseurantaa ja tilastointia, antaa työhönvalmennettavalle myös konkreettisen osoituksen siitä että hän on "oikeasti" töissä. Järjestelmä otetaan SPR:llä käyttöön Kokkolan, Kannuksen, Himangan, ja mahdollisesti myös Vaasan toimipisteissä vaiheittain kevään 2018 aikana. Kevään aikana järjestelmään suoritetaan myös päivityksiä ja parannuksia.

XNet-hankkeen projektipäällikkö, Janne Känsäkoski, on tyytyväinen luotuun ratkaisuun. "Hankkeen kautta opiskelijat saivat mahdollisuuden tehdä aidon projektin yritykselle osana opintojaan. Samalla hanke pystyi toteuttamaan yrityksen tarpeita vastaavan järjestelmän, joka muutoin olisi jäänyt tekemättä. Oli hienoa päästä hankkeen kautta auttamaan niitä jotka auttavat muita."


Lue lisää Keski-Pohjanmaa -lehden Tägillä kiinni työelämään -artikkelista.

Lisätietoja XNet -hankkeesta.


   
Seuraa meitä somessa: