Uusi osaaja kehittämään Koetehdas Chemplantin toimintaa

TKI-asiantuntija Janne Koivisto aloitti tammikuussa Centrian Kemia- ja biotaloustiimissä.

Kokkolalainen TKI-asiantuntija Janne Koivisto on uusi kasvo Centrian Talonpojankadun kampuksella. Hän aloitti vuodenvaihteessa työt kemian koetehdas Chemplantin parissa. Koetehdas on ollut Centrian käytössä jo vuodesta 2007 ja sen toiminta laajeni edelleen vuonna 2012 uusien laiteinvestointien myötä. Parhaillaan on käynnistymässä kehitysprojekti, jossa tullaan päivittämään koetehtaan ympäristöä ja laitteistoja vastaamaan paremmin yritysten tämänhetkisiä ja tulevia vaatimuksia.

- Chemplantin reaktoreilla ja tislaamolla on alkamassa myös uusia asiakasprojekteja ja niiden koeajoja. Yritysasiakkaita on paljon Kokkolan KIP-alueelta, mutta kyselyitä tulee muualtakin ympäri Suomea. Pilot-mittakaavan laitteistoa hyödynnetään, kun asiakkaat haluavat todeta esimerkiksi saostusprosessin toimintaa isommalla mittakaavalla kuin laboratoriolaitteistoilla. Laitteilla saostetaan, liuotetaan, tislataan ja kiteytetään erilaisia aineita sekä otetaan näytteitä ja analysoidaan niitä. ABB-prosessinohjausjärjestelmällä puolestaan ohjataan ja seurataan prosesseja sekä saadaan datatietoa analysoitavaksi myös sitä kautta. Asiakkaat ovat meillä aina keskiössä ja heiltä tulee ohjeet, joiden mukaan toimitaan, kertoo Koivisto.


TKI-asiantuntija Janne Koivisto taustallaan koetehdas Chemplant. Kuva Marika Hautala.


Asiantuntijuus ja kehittämistyö ovat Koiviston työn keskiössä niin palvelutoiminnassa kuin kemian ja biotalouden hankkeissa. Pitkään teollisuudessa työskennelleenä hän tuo mukanaan Centrialle monen alan näkökulmaa. – Katson varmasti asioita yritysnäkökulmasta kokemuksen kautta. Paljon on kertynyt tietoa, miten teollisuusmittakaavassa kehittämistyötä toteutetaan ja miten se viedään käytäntöön.

Koivisto valmistui vuonna 1998 Kokkolan teknillisestä oppilaitoksesta prosessitekniikan teknikoksi ja palasi melkein 24 vuoden työnjohtajauran jälkeen töihin entiseen opinahjoon. Työuran oheen mahtuivat myös kemiantekniikan insinöörin opinnot. Tällä hetkellä TKI-asiantuntija opiskelee Centriassa YAMK-tutkintoa teknologiaosaamisen johtamisen linjalla. Centrialle Koivisto haki, koska halusi vuorotyöhön vaihtelua ja huomasi mielenkiintoisen työnhakuilmoituksen. – Tein yli 20 vuotta työtä vuorotyönjohtajana ja vastasin oman vuoroni aikana tuotantolinjojen laadusta ja saanneista, kunnossapidon seurannasta, työ- ja ympäristöturvallisuudesta ja oman vuoron työntekijöiden henkilöstöasioista. Nyt on mukava saada tehdä päivätöitä. Tuotantojen ja laitteistojen parantaminen kuten myös prosessien ja työtapojen kehittämistyö ovat kiinnostaneet minua aina, lisää Koivisto

Kun Koivistolta kysytään mikä Centriassa on parasta, hän vastaa sen olevan hyvä ilmapiiri. – Ei liian tiukka ja työkaverit ovat avuliaita. Aina uskaltaa kysyä apua ja erittäin lämpimästi on otettu joukkoon mukaan, toteaa Koivisto, joka viihtyy omien sanojensa mukaan hyvin ”työteliäitten” centrialaisten kanssa.

Urheilullinen Koivisto on ollut kymmenisen vuotta jalkapallon valmennustehtävissä eri ikäluokissa. Tällä hetkellä Koivisto ja hänen vaimonsa toimivat yhdessä KPV B-junioreiden joukkueenjohtajina. – Olen itse aloittanut jalkapalloharrastuksen alle kouluikäisenä ja jatkanut sitä aina aikuisikään asti. Toki myös muitakin lajeja on ollut matkan varrella. Lasteni jalkapalloharrastusten myötä palasin takaisin palloiluun mukaan, valmennuksen kautta, sanoo Koivisto. Hänen muita harrastuksia ovat salibandyn pelaaminen ja kuntosalilla kuntoilu. Työmatkapyöräilyn vankkumattomana tukijana Koivisto toivoisi työnantajan harkitsevan työsuhdepyöräetua kaikille halukkaille. - Pyöräily edistää työntekijöiden hyvinvointia ja sillä on yrityksen imagoa kohentava vaikutus, Koivisto lisää vielä lopuksi.

Lisätietoja:

TKI-asiantuntija Janne Koivisto p. 050 577 6327, janne.koivisto2@centria.fi

palvelupäällikkö Jani Rättyä p. 044 449 2577, jani.rattya@centria.fi

 


   
Seuraa meitä somessa: